Over Jasper

De stadsfotograaf van Eindhoven

Wat begon als een leuke hobby is uitgegroeid tot een doel om de gehele transformatie van de stad Eindhoven vast te leggen. Als fotograaf ben ik constant op zoek naar hoe de stad zich evolueert.

Niet alleen het vastleggen wat er gebeurt is belangrijk hierbij, maar ook weten wat er gebeurt in de stad. Constant ben ik op zoek naar informatie over de stad, of het nu historisch of toekomstig is, ik houd het in de gaten. Door deze kennis kan ik op tijd in actie komen.

Geboren en getogen in Eindhoven kan ik mijzelf een echte Eindhovenaar noemen. De eerste 20 jaar van mijn leven heb ik voor de poort van Strijp-S gewoond en heb de volledige transformatie meegemaakt. Toen ik mijn eerste camera in handen kreeg ben ik direct begonnen met het vastleggen wat er om mij heen gebeurde, onderandere Strijp-S. Ik zag in de jaren de omgeving veranderen, maar de foto's bleven.

Toen ik in het eerste half jaar van 2007 op stage in Denemarken zat, merkte ik dat ik het toch fijner vond in Nederland. In het 2e half jaar van 2007 ben ik een studie begonnen in Delft, deze mocht maar een half jaar duren waarna ik weer terugkwam in Eindhoven. In dat jaar heb ik gemerkt dat ik thuis hoor in Eindhoven, in de jaren hierna ben ik nog meer van de stad gaan houden.

Op een bouwterrein aan het fotograferen

Fotografie: Claudia Angenent

Ketelhuisplein op Strijp-S

Ketelhuisplein op Strijp-S

In de jaren na 2007 ben ik meer informatie over de stad gaan opzoeken, dit is ondertussen uitgebreid naar een flink archief aan boeken en informatie over de stad. Maar ook de fotografie heeft niet stilgezeten, ik ben vaak in de stad te vinden en bekijk vooral wat er transformeert. In alle jaren heeft dit ook al een mooi archief aan foto's opgeleverd.

Deze informatie en foto's wil ik niet voor mijzelf houden, het heeft in mijn ogen niet veel nut de informatie te verzamelen als je er niets mee doet. Heb je een vraag over de stad? Stel hem maar. Wil je beeldmateriaal van hoe de stad de afgelopen jaren is getransformeert? Daarvoor ben je bij mij aan het juiste adres. Neem eens een kijkje in het fotoarchief, grote kans dat je hier de foto vindt die je zoekt.

Van 3 september 2018 tot en met 19 juni 2020 is de Vestdijk in Eindhoven compleet verbouwd. Ik heb dit proces volledig vastgelegd en in september 2020 is hier een fotoboek van uitgekomen. In dit fotoboek komt het gehele transformatieproces naar voren, hoe gaat zo'n proces nou precies? In vele foto's kan je zien wat er allemaal bij komt kijken.

Het boek is te koop in verschillende winkels, maar ook op deze website kan je het boek bestellen. Ga hiervoor naar de speciale pagina hiervoor aangemaakt.

Fotoboek Vestdijk

Nieuws / Projecten

Blog

De laatste artikelen:

Transformatie Clausplein

Open Data Principe

Vestdijk

MariënHage/DomusDela

View More

Reviews

Sloop Grafisch Lyceum Eindhoven

Fijne samenwerking met goed begrip voor elkaars belangen. Hopelijk werken we in de toekomst weer een keer samen om ons vak op een mooie wijze vast te leggen.

Sloop Grafisch Lyceum Eindhoven